Minke Braakman

Marketing Communicatie advies


Met een proactieve en klantgerichte persoonlijkheid en een heldere helikopterview benader ik uitdagingen altijd commercieel, maar vooral ook praktisch. Ik adviseer op het gebied van externe, corporate en interne communicatie over uw onderscheidend vermogen, uw imago en uw zichtbaarheid in de markt of in de organisatie. Advies dus over de beste manier waarop u uw doelgroepen kunt bereiken en de middelen die u daarvoor nodig heeft en kunt inzetten. Ik maak hierbij voor u de vertaalslag van strategie naar de operatie.

Van probleem naar middel

U wil een doel bereiken tegen een bepaald budget. We starten dan vaak met het verduidelijken van uw doelstellingen en het formuleren van uw marketingprobleem. Doelgroepen worden omschreven en uw marketingpropositie geformuleerd. De marketingpropositie wordt vertaald naar een marketingcommunicatieplan. En uiteindelijk wordt uw marketinguitdaging gegoten in een marketingcommunicatiebriefing waarmee reclamebureaus, mediabureau, vormgevers, copywriters, fotografen, webdesigners en/of publiciteitsbureaus kunnen worden gebrieft.

Als het concept door het bureau wordt geleverd, ben ik sterk in het beoordelen van de creatieve concepten, waarbij uw marketingdoelstellingen secuur worden bewaakt en haalbaarheid wordt getoetst. Ik gebruik daarvoor een bewezen methodiek om de concepten te beoordelen.

Visie en advies

Bij alle marketingcommunicatieadviezen kunt u rekenen op een duidelijke visie en eerlijk advies middels een pragmatische, klantgerichte en resultaatgerichte aanpak. Niet alle adviezen zullen binnen de gebaande paden vallen of zomaar door iedereen gedragen worden. Het zijn wel de zaken die uw organisatie nodig heeft of die nodig zijn om uw doelen te bereiken. Ik help u graag draagvlak te creëren voor de plannen. Eerlijkheid staat voorop!

Naast het u gegeven marketingcommunicatieadvies zijn alle adviezen uiteraard door mij uit te voeren. Hiervoor werk ik met uw leveranciers en indien nodig heb ik zelf ook een groot netwerk van specialisten voor de verschillende vakdisciplines.
Minke Braakman     Linkedinprofiel van Minke Braakman     +31 (0)6 588 144 99     mail@minkebraakman.nl     Kamer van Koophandel: 24485144