Minke Braakman

Referenties


Referentie voor Instore Marketing - Nederlandse Staatsloterij

Ruud Mols - Director Sales & Trademarketing - Nederlandse Staatsloterij

Ruud Mols


"I learned Minke as a pitbull on the marketing communications job (in the positive sense). She is a real professional on content (retail communication). Minke is very focussed on results and desires the same from her colleagues. Is critical on her environment AND open for feedback. I love her (sarcastic) humor... Next to retail communication, Minke did a very good job in launching "Club Staatsloterij" (a sophisticated loyalty platform: technically, communications and stake holder management!)."

 


 

Referentie voor CRM Manager - Albumprinter (Albelli)

Suzanne van Delft - Marketeer Banksparen - Nationale-Nederlanden

Suzanne van Delft

"Minke heeft mij vervangen tijdens mijn zwangerschapsverlof bij Albelli. Voor mij was het erg prettig dat Minke tijdens de overdracht alles direct begreep en aan een half woord genoeg had. Dit hield niet alleen de inhoud van mijn werkzaamheden in, maar ook alle verhoudingen binnen de organisatie. Ik had meteen het gevoel dat ik met een gerust hart mijn functie kon loslaten en Minke verzekerde mij ervan dat ik ook met een gerust hart weer kon terugkomen na 4 maanden. Zij heeft er mede voor gezorgd dat ik heel fijn mijn verlofperiode kon ingaan. Na mijn zwangerschapsverlof bleek mijn gevoel te kloppen. Minke heeft alles goed draaiende weten te houden binnen het CRM team en succesvolle campagnes weten neer te zetten door haar praktische, duidelijke en doelgerichte manier van werken. Dat we nog elkaar nog steeds spreken zegt voor mij genoeg!"

 


 

Referentie voor Marketing Communicatie - Vakopleiding Carrosseriebedrijf

Claudia Heere - Manager Direct Maketing & Sales - Vakopleiding Carrosseriebedrijf

Claudia Heere Manager Direct Marketing & Sales Vakopleiding Carrosseriebedrijf

 


"Minke heb ik leren kennen van haar werk bij VOC. Daarbij heeft zij een zeer scherpe analyse gemaakt van de markt. Ze is een ervaren MarCom specialist, die grondig en compleet is in haar aanpak. No-nonsens en to the point levert zij een waardevolle bijdrage aan organisaties, die stappen voorwaarts willen maken."


Referentie voor Brand Manager Miljoenenspel - Nederlandse Staatsloterij

Emy Piers - COO - Het Customer Care Center

Emy Piers COO Het Customer Care Center
"Minke en ik werken met veel plezier samen. Minke is een betrouwbare business partner, met wie je goed kunt sparren en daardoor samen de beste resultaten kunt neerzetten. Ze motiveert enorm door haar betrokkenheid, kritische vragen en vakkennis.

Belangrijkste kenmerken: communicatief sterk, groot oplossingsgericht vermogen, resultaatgericht, gedreven, power vrouw. Highly recommended, ik zou haar inhuren!"
Referentie voor Marketing Manager Miljoenenspel - Nederlandse Staatsloterij

Shirley Kind - Marketing Manager Miljoenenspel - Nederlandse Staatsloterij

Shirley Kind Marketing Manager Miljoenenspel

"Zij heeft mij de mogelijkheden en ruimte gegeven om mijzelf verder te ontwikkelen en is absoluut een coach voor mij geweest. Niet alleen daagt ze de mensen in haar team uit om voor het maximale te gaan, zij doet dit op een persoonlijke en inspirerende manier en krijgt hierdoor de mensen met zich mee.

Haar ruime ervaring bestrijkt nagenoeg alle denkbare terreinen van marketing & communicatie. Ze communiceert direct èn helder en is zeer loyaal aan de organisaties waar ze voor werkt.

Minke is een gedreven en bewezen people manager, ze levert in elke organisatie een bijdrage van grote toegevoegde waarde. Ik kijk er nu al naar uit om in de toekomst weer met haar te mogen samenwerken."

 Referentie voor Marketing Manager Miljoenenspel - Nederlandse Staatsloterij

Patty van Deursen - Junior Brandmanager Miljoenenspel - Nederlandse Staatsloterij

Patty van Deursen Junior Brandmanager Miljoenenspel

"Kort nadat ik startte op de marketingafdeling van de Staatsloterij werd Minke mijn leidinggevende. Als junior op de afdeling heb ik heel veel van haar geleerd. Zij zorgt ervoor dat ik het maximale uit mezelf haal en stimuleert mij op alle vlakken om mijn kennis op het gebied van marketing en communicatie te vergroten. Hierin deelt ze, met oog voor detail, haar eigen brede kennis op dit gebied.

Ze heeft er in de afgelopen maanden voor gezorgd dat ik een flinke groei heb doorgemaakt en blijft constant inspireren om dit vast te houden. Minke is gepassioneerd in haar werk en heeft ongelooflijk veel ervaring wat haar een uitstekende collega én leidinggevende maakt."

 

 Referentie voor Marketing Manager Events - Nederlandse Staatsloterij

Froukje Claes - Brandmanager Events - Nederlandse Staatsloterij

Froukje Claes Brandmanager Events Staatsloterij

"Gedurende 4 maanden was Minke mijn leidinggevende bij de Staatsloterij. Ik was daar net begonnen als Brandmanager en moest in korte tijd mijn weg zien te vinden. Minke heeft me daar erg bij geholpen.

Vooral de implementatie van 2 nieuwe trekkingen (Oranjetrekking en Gelukstrekking) was een complex project, zowel op marketing gebied als het technische deel achter de schermen. Door haar brede ervaring, constructieve aanpak en kritische blik kwam er vaart in het project.

Minke is gedreven en doelgericht. Ze is in staat draagvlak te creeren en haar enthousiasme over te brengen op anderen. Op persoonlijk vlak mag ik Minke graag: altijd vrolijk en een flinke dosis humor!"

  Referentie voor Manager Direct Marketing & Online - Nederlandse Staatsloterij

Harry Buurman - Projectmanager Online - Nederlandse Staatsloterij

Harry Buurman 1"Minke was mijn manager van mei 2011 t/m januari 2012. Ik heb tijdens deze periode dagelijks, zeer intensief met haar samengewerkt.

Ik heb Minke leren kennen als een hulpvaardige, slagvaardige en enthousiaste leidinggevende. Ze toont vertrouwen in haar team en ondersteunt het team bij het behalen van hun doelstellingen. Haar directe manier van communicatie helpt bij het overbruggen van problemen en het openbreken vastgelopen projecten.

Één van de projecten die ik samen met Minke heb opgepakt is de pitch voor een nieuw online bureau voor de Nederlandse Staatsloterij. Tijdens dit intensieve traject heb ik veel geleerd van Minke. Ze wist vraagstukken waar wij tegen aan liepen op een ogenschijnlijk eenvoudige manier helder te krijgen. Minke heeft mij laten zien dat resultaatgericht werken hand in hand kan gaan met plezier en veel lachen. Ik weet zeker dat wij door deze manier van werken de pitch succesvol hebben afgerond.

Ik hoop Minke in de toekomst weer tegen te komen en wil haar van harte aanraden als interim Manager!"

 Referentie voor Manager Direct Marketing & Online - Nederlandse Staatsloterij

Harmen van den Heuvel - Marketing Manager Digital Strategy & Services - Nederlandse Staatsloterij

Harmen van den Heuvel Marketing Manager Digital Strategy & Services Staatsloterij
"Ik heb Minke Braakman leren kennen als een gedreven marketing professional. Iemand met veel ervaring, vakkennis en een krachtige persoonlijkheid. Ze is kritisch en weet de juiste vragen te stellen.

Ik heb de samenwerking met Minke bij de Nederlandse Staatsloterij altijd als zeer positief en constructief ervaren."

 

 

  

 Referentie voor Manager Direct Marketing - Nederlandse Staatsloterij

Marielle Grootjans - Direct Marketeer - Nederlandse Staatsloterij

Marielle Grootjans Direct Marketeer Staatsloterij

"Ik heb Minke leren kennen toen ze begin 2012 manager werd van het Direct Marketing team. Ik heb zelden zo’n doelgerichte, maar toch persoonlijke manager gehad.

Minke is in staat om draagvlak te creëren voor de ideeën van haar team en de belangen te behartigen. Ze zoekt confrontaties op, maar zorgt wel dat ze dit constructief doet. Dit zorgt ervoor dat snel de onderste steen bovenkomt en dat er verder gebouwd kan worden.

Ze heeft mij in een paar maanden geleerd om mijn eigen krachten beter te benutten en dat in uitdagende situaties voor me te laten werken. Dit laat voor mij zien dat ze beschikt over veel mensenkennis en dit ook kan inzetten in haar werkrelaties. Dit in combinatie met haar “drive” om te presteren en haar brede ervaring maakt haar een uitstekende (project)manager."

 Referentie voor Hoofd Marketing & Communicatie - Eneco

Mirjam Boode - Freelance Communicatieadviseur

Mirjam Boode Freelance Communicatieadviseur


"Minke is een zeer prettig mens om mee samen te werken. Ze is zakelijk, kan snel beslissen, maar is tegelijkertijd ook een coach voor haar medewerkers.

Ze is ervaren in het vormgeven en opbouwen van een communicatieafdeling en tegelijkertijd beheerst ze de combinatie van lange termijnplannen/visies en het doortrekken hiervan naar de dagelijkse activiteiten.

Minke verstaat haar vak, staat voor haar mensen en kan tegen een stootje!"

   

 Referentie voor Hoofd Marketing & Communicatie - Eneco

Arthur Linssen - Strategisch Marketingadviseur - PropositionCompany

Arthur Linssen Strategische Marketingadviseur - PropositionCompany
"Minke is a broadly experienced communication manager, driven, hardworking, straight and resultoriented.

She is a nice coach for your communication advisors and a nice person to work with."

 

 

 Referentie voor Senior Adviseur Marketing & Communicatie - Eneco

Petra van den Enden - Manager Internal Communications - Eneco

Petra van den Enden Manager Internal Communication - Eneco

"Minke is iemand met een enorm hoog verantwoordelijkheidsgevoel en zet zich met volle overtuiging voor haar projecten in. Zij trekt ook projecten naar zich toe. Ze signaleert als projecten niet goed gaan en schroomt dan niet om een minderheidspositie in te nemen bij het geven van haar standpunten en advies.

Ze is resultaatgericht en heeft doorzettingsvermogen. Als ze ergens geen voet aan de grond krijgt, zoekt ze naar andere wegen of contacten om haar doel te bereiken.

Zij heeft een goede zelfreflectie, staat open voor feedback en wil zich als persoon blijven ontwikkelen om zowel in haar privé- als professionele leven beter te presteren.

Minke is een persoon waar je op kunt bouwen en die je in vertrouwen kunt nemen. Zij is een keiharde werker die echt voor kwaliteit gaat."

 Referentie voor Senior Adviseur Marketing & Communicatie - Eneco

Aad Storm - Marketing director / Partner - BVH Identity Driven Advertising

Aad Storm Marketing Director / Partner - BVH Identity Driven Advertising"Minke is een kei in haar vak.

Ik heb met haar samengewerkt rond verschillende campagnes en gemerkt dat Minke niet alleen in staat is een brede groep mensen te motiveren en de lat inhoudelijk hoog te leggen, maar ook nog eens weet te 'leveren'."

 

 

 

 Referentie voor Adviseur Marketing & Communicatie - Oranjewoud

Eric van der Schans - Managing Director - Oranjewoud

Eric van der Schans Managing Director Oranjewoud
"In the year that I had the pleasure to work with Minke directly, she did a great job in rebranding the Save business group. With both a bird's eye perspective as an eye for detail she developed a brand stra
tegy and implemented this all the way down towards the introduction of the new branded materials.

Her practical, hand-on approach, together with her strategic perspective made it a pleasure to work with her."

  


 Referentie voor Adviseur Marketing & Communicatie - Oranjewoud

Jos Schild - Consultant Sustainable Development - Oranjewoud

 

Jos Schild 1"In mijn tijd bij Oranjewoud heb ik, in mijn rol als bestuurslid van de personeelsvereniging, Minke leren kennen als een enthousiaste en gezellige collega die ook buiten het werk haar steentje wil bijdragen aan de cohesie binnen het bedrijf.

Als zwarte Piet heeft ze een onvergetelijke indruk achtergelaten bij zowel de kinderen als de collega's. Ook de Sint was diep ontroerd over haar warme bijdrage. Hij belt me nog elk jaar vanuit Spanje om te vragen waar hij deze bijzondere Piet kan bereiken."

Referentie voor Senior Communicatieadviseur - Mn Services

Ellen Twickler - Freelance Communicatieadviseur

Ellen Twickler Freelance Communicatieadviseur

 

 

 

"Minke is gedreven in haar werk en heeft hart voor de zaak. Bovendien wist ze een stevige positie te veroveren in een zeer politieke omgeving. De lastige materie maakte ze zich snel eigen."

 


  Referentie voor Senior Communicatieadviseur - Mn Services

Juliëtte van der Burgt - Senior Accountmanager - TBWA

Juliëtte van der Burgt Senior Accountmanager TWBA

 

"Minke is a sparkling personality. She takes her responsibility for projects from A to Z as a senior advisor and is very nice to work with.
It was great to work with her, especially because she is an enthousiastic woman, who is honest, straight and to the point.
She is a hard worker with a great helicopter view on communication and marketing!"

   Referentie voor Management Development Eneco

Joris Obbens - Productmanager - Eneco

Joris Obbens 1

 

 

 "Samen met Minke heb ik het potential programma binnen Eneco gevolgd. Ik heb haar ervaren als een eerlijke en inspirerende vrouw die niet op haar mondje is gevallen.


Een passie hebben en houden is belangrijk voor Minke. Ik ben blij dat zij haar passie is gaan volgen."

 

 

  


Minke Braakman     Linkedinprofiel van Minke Braakman     +31 (0)6 588 144 99     mail@minkebraakman.nl     Kamer van Koophandel: 24485144